Over CleanLease

Over CleanLease

Al meer dan 100 jaar zijn wij gespecialiseerd in het reinigen en verhuren van hoge kwaliteit textiel. De eerste wasserij van onze groep startte in 1910 in Wormerveer en we zijn sinds die tijd uitgegroeid tot een toonaangevende dienstverlener in de gezondheidszorg en de hospitality markt in Nederland en België.

Jaarlijks verzorgen wij ruim 100 miljoen kilo wasgoed. Vanuit meerdere vestigingen bieden we sterke regionale posities en efficiënte logistiek in de gehele Benelux. Onze ruim tweeduizend medewerkers werken voor ruim zevenhonderd klanten in de segmenten ziekenhuis, zorg & hospitality.

Voor ziekenhuizen doordat wij met onze grote organisatie en gespecialiseerde teams de garanties voor veiligheid en logistiek kunnen garanderen.
Voor zorginstellingen doordat we met onze fijnmazige distributie voor de persoonlijke aandacht kunnen zorgen die deze instellingen verlangen
Voor de hospitalitymarkt omdat we met ons textiel en onze diensten bijdragen aan de positieve beleving die gasten ervaren.
Aandacht voor verzorging

In de zorg draait het vooral om aandacht. De vraag naar meer tijd voor bewoners neemt toe evenals de behoefte van bewoners aan persoonlijke aandacht. Tegelijkertijd moeten de instellingen werken met steeds minder mensen en middelen. CleanLease schiet zorginstellingen te hulp met passende oplossingen voor het individualiserende zorgaanbod.

Meer tijd voor de bewoners

De professionele wasservice van CleanLease draagt in belangrijke mate bij aan zowel de dienstverlening van zorginstellingen als aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Bijvoorbeeld met onze Totaalservice. Dit betreft een complete waaier van facilitaire diensten rond het wassen en logistieke afhandeling van onder andere textiel, bedrijfskleding, gordijnen, sanitaire hygiëne en antistofmatten.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om ook de administratie rond het wasproces voor onze rekening te nemen. Zo kan personeel zich volledig richten op het welzijn van bewoners. En met een goed georganiseerde klachtenbehandeling, een nauwkeurige opvolging van de facturatie en een vlot transport met onze sterke logistieke structuur zorgen we dat er meer tijd overblijft voor bewoners.

Altijd duurzaam

CleanLease ontziet het milieu met concrete maatregelen om het watergebruik en de CO2 uitstoot te beperken. Bijvoorbeeld met ons “LongLife” textiel dat langer meegaat en tevens met minder energie en water schoon gewassen kan worden. De geïntegreerde textiellogistieke benadering van CleanLease zorgt er voor dat wasstraten, drogers en transportsystemen in perfecte samenhang presteren. Samen met energiezuinige aanpassingen in onze bedrijfsprocessen levert dit een hoge energie-efficiency. De afgelopen jaren heeft CleanLease het watergebruik gereduceerd tot 3 liter water per kilo wasgoed (ter vergelijking: een gemiddelde wasbeurt in een wasmachine thuis verbruikt per kilogram 15 tot 20 liter water).

Overigens kenmerken ook de andere bedrijfsprocessen zich door duurzaamheid. De uitstoot van onze vrachtwagens beperken wij bijvoorbeeld door onze routes te optimaliseren met de inzet van een transport management systeem. Dit scheelt ook aanzienlijk in de transportkosten.

Tenslotte betekent duurzaamheid bij ons ook dat wij goed zorgen voor onze medewerkers. Wij zorgen te allen tijde voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. En met ons eigen “World Class Manufacturing” programma behalen onze medewerkers in hun eigen ritme een officieel erkend mbo-diploma, op kosten van CleanLease. Wij scherpen technische vaardigheden aan en stimuleren kennisontwikkeling op het gebied van textiel, logistiek en beheer. Hiervan genieten uiteindelijk zowel onze medewerkers als onze klanten.

Copyright 2014Waarismijnkleding.nl